maanantai 3. tammikuuta 2011

Saapuminen

Nettiyhteyden kanssa oli aluksi ongelmia, mutta nyt sattui löytymään salasanaton wlan jota ilmeisesti aiemmatkin täällä kävijät ovat käyttäneet. Näyttää kyllä siltä, ettei jatkuvaa internetinkäyttömahdollisuutta voida pitää itsestäänselvyytenä, kun isäntäperhe käyttää omissa koneissaan mokkuloita enkä minä viitsisi itselleni sellaista täällä hankkia.

Kirjoitan tätä nyt asunnon parvekkeelta, viidennestä kerroksesta. Tai oikeastaan kuudennesta, sillä ensimmäinen kerros on täällä nollas. Talo on melko lähellä työpaikkaa, siedettävän kävelymatkan päässä. Eilinen tänne tuleminen oli aika raastava kokemus, joka koostui loputtomasta mihinkään liikkumattomissa jonoissa jonottamisista, mihinkään liikkumattomien matkatavaroiden odottamisesta ja ylettömästä hikoilusta.

Työpaikalle pääseminen oli pienen etsiskelyn takana, mutta puhelinsoitto selkiytti asiaa. Täällä on melkein kaikki taloyhtiöt aidattu ja useaan paikkaan pitää mennä usean lukitun portin ja oven läpi. Työtehtävät ovat sinänsä yksinkertaisia ja vapaa-aikaa jää hyvin: tammikuun numero on jo lähes valmis ja sen pitäisi mennä torstaihin mennessä painoon. Loppukuun verran on aikaa tehdä seuraavan kuun numeroa. Tänään emme tehneet muuta kuin yhden yksinkertaisen ilmoitusvalmistustehtävän ja ihmettelimme espanjankielistä InDesignia. Huomenna menemme töihin kymmeneksi.

Adiós tai jotai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti